søndag 29. mars 2009

Bakgrunnshistorien

Det begynte i juni 2008 med en kollega som hadde blandingsvalper til salgs. Plutselig meldte lysten på hund seg hos mor. Etter en del bearbeiding av mann og sønn, etterfulgt av omfattende nett- og boktitting hele ferien, var familien innstilt på å gå til anskaffelse av en lys Berger Picard hannvalp sommeren 2009.

Saken var bare at vi aldri hadde møtt en Picard og det er så få av dem i Norge. Hadde vi valgt riktig rase? Vi lette opp nettsider og fant bilder av norske Bijou og Nalis, men hvordan var de i levende live?

Da vi var kommet så langt i prosessen ville tilfeldighetene det slik at vi oppdaget at det ble arrangert en stor hundeutstilling i nærheten av Drammen i nær fremtid. Vi sjekket påmeldingslister (hva skulle man gjort uten nettet?) og fant at der var to picarder påmeldt. Familien stilte på pletten en lørdag morgen og så med store øyne på alle raser og lette seg frem til riktig ring.

Og så - endelig - der kom Bijou og så like perfekt ut som vi hadde tenkt, lys og rufsete. Og litt etter kom sorte Nalis som viste seg å være litt mindre enn Bijou. Kontakten var opprettet og vi hadde både fått tips om at det fantes en film med en Picard i hovedrollen og at det kanskje ville bli valper på Bijou til våren.

I løpet av høsten fant vi frem til filmen Because of Winn-Dixie som forsterket ønsket om Picard.

Det var planlagt et kull valper på Bijou våren 2009 og vi fulgte over nettet spent med på trening, løpetidsventing, parring og drektighetsadferd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar